Βέργου Μυρτώ
Πιάνο - Ανώτερα Θεωρητικά - Παραδοσιακό ΤραγούδιΗ Μυρσίνη Βέργου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και η πρώτη της επαφή με την μουσική ήταν το 1986 στο ωδείο “Νέα τέχνη” με τους αδερφούς Φίνα.
Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, μαθήτρια του Θεοφάνη Σουλακέλλη απο το 1992 και ύστερα από το 1998 στο Κέντρο Αιγαιακών Λαογραφικών και Μουσικολογικών Ερευνών (Κ.Α.Λ.Μ.Ε.) ως ενεργό μέλος της “Χορωδίας Αιγαίου”. Σπούδασε Πιάνο και Ανώτερα Υποχρεωτικά Θεωρητικά στο ωδείο Φίλιππος Νάκας & Ανδρέας Κόρδος.
Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Διπλώματος Σύνθεσης, Πιάνου και Βυζαντινής Μουσικής.
Η επαγγελματική της δραστηριότητα άρχισε το 1999 όπου εργάστηκε ως δασκάλα μουσικής για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων παιδιών έως το 2003. Στην συνέχεια εργάστηκε μέχρι το 2012 στα μουσικά σχολεία Αλίμου, Ηλίου, Πειραιά, Παλλήνης και Κορίνθου ως καθηγήτρια ταμπουρά και μουσικών συνόλων. Από το 2013 έως 2021 δίδαξε Ανώτερα Υποχρεωτικά Θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Φιλοθέης-Ψυχικού. Απο το 2017 συμμετείχα στο πρόγραμμα INDOOR CAMP των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου διδάσκοντας μουσική-μουσικό παιχνίδι και τραγούδι.Τα τελευταία 6 χρόνια έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του (Κ.Α.Λ.Μ.Ε.). Με την “Χορωδία Αιγαίου” έχει ηχογραφήσει τραγούδια από τα νησιά του Αιγαίου πελάγους, τη χερσόνησο της Μικράς Ασίας, αλλά και από την ηπειρωτική Ελλάδα τα οποία περιλαμβάνονται σε σχετικές εκδόσεις. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή στην Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 συνοδεύοντας τη Δόμνα Σαμίου και ερμηνεύοντας τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος. Ανάμεσα στις συνεργασίες με την “Χορωδία Αιγαίου” αξιοσημείωτες είναι αυτές με τη Βουλή των Ελλήνων και το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με το Κέντρο Μεσογειακής Μουσικής Λαμίας, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, το Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Σήμερα διδάσκει Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Παναρμόνιο Ωδείο.